De wereld staat stil, maar wij niet: onze focus op ontwikkeling in 2021

Ontwikkeling

Leestijd: 2,5 minuut.Geschreven door: Rutger van den Brink

Zoals iedereen wel kan beamen is 2020 door het coronavirus een bijzonder jaar geweest. De nieuwste productie van Tina Turner die volle zalen zou trekken ging niet door, en allerlei congressen en evenementen die in de agenda stonden vielen in het water. Wat doe je dan? Stil zitten was voor ons geen optie. Ondanks de grote onzekerheid hebben wij een strategie gevonden die we ook in 2021 als focus zullen nemen. Benieuwd naar deze vernieuwde strategie? Lees dan verder.

Onze focus op talentbehoud

Vanaf moment één hebben wij volop ingezet op het behouden van onze talenten. Wanneer de lockdown klaar zou zijn zouden onze talenten weer hard nodig zijn op evenementen als de theatershow Tina Turner. Onze talenten zijn ten slotte ons kapitaal en onze kracht. Om die reden zijn we dan ook gestart met een focus op ontwikkeling en de daarbij behorende trainingen. Aangezien evenementen niet door konden gaan, zijn we gestart met wat wel kon: het geven van webinars om zo de ontwikkeling van talent te stimuleren. Door de aanhoudende maatregelen zijn er in totaal 53 webinars gegeven. Ook zijn we bezig geweest met het werven van nieuw talent voor onze samenwerking met Thuis uit Eten. Ondanks de maatregelen is de kwaliteit van gastvrije bezorging en de heerlijke maaltijden er niet onder komen te lijden. 

#Rondjevandezaak

Voor onze partners en collega’s binnen en buiten de branche, wilden we een plek creëren om specifieke kennis en ervaringen te delen. En minstens zo belangrijk is dat we een plek hebben geboden waar mensen elkaar konden ontmoeten. We wilden dit concept graag gieten in de vorm van een talkshow. Tegelijkertijd stond men bij de exclusieve evenementenlocatie Capital C ook niet stil. Net als vele gerenommeerde locaties was bij hen ook alles uit de boeken gehaald. Binnen één nacht hadden ze het concept van een Virtual Studio bedacht! Dit bleek een match ‘made in heaven’ te zijn voor onze talk show. Naast Capital C stond ook onze partner Amerpodia direct klaar om een studio in te richten. Met alle activiteiten vanuit #rondjevandezaak zijn wij gesprekspartner geweest voor zowel talent als partner. En nu? We waren niet de enige, want virtual events zijn bijna overal een feit en een blijvend business model, gaaf! En het goede nieuws is dat wij hier dit jaar mee door gaan, wij blijven rondjes geven!

Wij veranderen mee

Onze strategie om te overwinnen was om meer partners aan The Hospitalitist te verbinden. Met gepaste trost starten wij dit jaar met bijna drie keer zoveel partners. En voor deze partners doen wij er alles aan om, zodra het nodig is, met een kwalitatief team klaar te staan om direct in te kunnen spelen op de behoeftes. Hiervoor blijven wij in deze fase juist investeren in training en ontwikkeling van onze talenten. Niet alleen binnen The Hospitalitist maar in de hele hospitalitysector is de medewerker het belangrijkste kapitaal van een onderneming. Jóuw visitekaartje, het eerste contact met de gast. En dit live contactmoment met de gast gaat er zeker weer komen!

Word deel van de familie

The Hospitalitist is gespecialiseerd in menselijk kapitaal. Voor alle personele uitdagingen waar jij als ondernemer voor staat, bieden wij vanaf dit jaar de oplossing. Laagdrempelig en effectief. Je wordt onderdeel van The Hospitalitist familie. Naast inzet van onze kwalitatieve, flexibele dienstverlening met onze talenten kan je deelnemen aan de activiteiten van #rondjevandezaak en je wordt ondersteunt door professionals in selectie, aanname, behoud en kwaliteit van je mensen. Zodat jij je kunt focussen op datgene waar je energie van krijgt: ondernemen. Wij wensen iedereen een gezond en buitengewoon 2021, en kijken uit naar onze samenwerkingen!