Leestijd: 2 minuten
Geschreven door: Rutger van den Brink
In mijn laatste blog van september schreef ik over alle mooie innovaties die vanuit noodzaak zijn ontstaan in onze branche. Naast het unieke theaterconcept Scala in De Jaarbeurs, stond ook onze nieuwste partner Het Smakenrad 2 dagen voor de laatste lockdown in de startblokken. De ondernemers achter Het Smakenrad hebben de gondels van het grootste reuzenrad van Nederland omgebouwd tot privé restaurant.! Helaas was de exploitatie tot op heden nog van korte duur, maar dit project is weer een mooie innovatie in onze prachtige branche. En het belangrijkste: het is een volledig corona-proof concept dus zodra het rad weer mag gaan draaien, adviseer ik je zeker om een gondel inclusief diner te reserveren.
Thuis uit Eten
Als je het over innoveren hebt dan moet je bij Mathijs zijn: begin dit jaar bedacht hij het concept Thuis uit Eten. Met het platform thuisuiteten.nl stimuleren ze het creëren van onvergetelijke momenten bij de gast thuis. Dat doen ze door de allerlekkerste gerechten van de beste restaurants bij de gast thuis te bezorgen. In stijl; in lijn met de hoogwaardige kwaliteit van de deelnemende gastronomische restaurants. In de zomer zijn wij met The Hospitalitist een preferred partnership gestart. Wij hebben onze hospitality talenten getraind en ingezet als bezorgers. Bezorging in stijl en met oprechte gastvrijheid waardoor de beleving bij het moment van bezorgen van de gerechten al start. Sinds sluiting van de restaurants in oktober gingen de bestellingen door het dak!
Win-win-win
Door als zalmen tegen de onderstroom in te blijven zwemmen ontstaan er kansen. Kansen voor restaurants om via thuisuiteten.nl alle loyale gasten toch hun favoriete gerechten te kunnen serveren. Kansen voor het team om samen weer bezig te zijn met je vak in plaats van de keuken te verven. Kansen door een extra omzetkanaal te genereren door foodboxen in de markt te zetten. Kansen door hospitality talent in te zetten als bezorgers. Kansen door je speelveld waar mogelijk te vergroten is een belangrijk aspect waar wij binnen The Hospitalitist de afgelopen maanden erg druk mee bezig zijn geweest. Dit om bedrijfscontinuïteit te kunnen garanderen en onze collega’s en talenten te kunnen behouden. Behouden en blijven boeien voor deze mooie hospitality branche is een belangrijk doel. Maar belangrijker nog is dat er versoepeling gaat komen en onze partners weer gasten mogen ontvangen. Evenementen en festivals georganiseerd gaan worden. En hiervoor alleen al is het belangrijk om hospitality talent klaar te hebben staan om samen weer te doen waar we blij van worden: gasten real life een mooie beleving geven.
Hoe ga jij om met de opkomende markt zo meteen? We hebben allemaal het gevoel iets te willen inhalen. Koudwatervrees, misschien eerst flexibel opbouwen? Heb je voldoende (kwalitatieve) mensen? Hoe kom je weer tot het niveau dat je had voor corona? Graag betrekken wij je bij The Hospitalist familie. Dat betekent dat je ondersteunt wordt door professionals in selectie, aanname, behoud en kwaliteit van je mensen. Zodat jij je kunt focussen op datgene waar je energie van krijgt: ondernemen in deze mooie branche.